Fiskeligan

Fiskeligan 2021
Årets första uppdatering finns nu under ”aktuell ställning”. Ut och fiska! 


Fiskeligan 2020

Fiskeligan 2020 har sammanställts. Vinnare meddelas på årsmötet (framskjutet på grund av covid-pandemin).


Fiskeligan 2019

Fiskeligan 2019 är nu avslutad och det blev en rafflande avslutning. För mer informaton se  Aktuell ställning.

Några av de fina fångster som anmälts till Fiskeligan 2019. Har du fångat någon fisk i klubbens vatten och vill vara med och tävla om fina priser? Anmnäl din fångst till Fiskeligan!


Pristagare 2018!

Under årsmötet så var det så dags att prisa vinnarna i Fiskeligan 2018. Solklar vinnare blev Anton Cederholm med sina 88 p. Anton besökte flera av klubbens vatten under hösten och rapporterade fångster av 5 arter. Vi lyfter på hatten och gratulerar Anton till vinsten! Tvåa i tävlingen blev Kennert Johnsson med 66 p och trea blev Jan Johansson med 10 p. Grattis även till er! Vinnarna prisades med diplom och presentkort på Sporttjänst i Mönsterås.

Knappt har vi klarat av pristudelningen för 2018 innan det börjar ramla in anmälningar till Fiskeligan 2019! Efter en lyckad premiär i Emån så har det anmälts fina öringar. Inom kort så kommer den första uppdateringen av ställningen i Fiskeligan 2019 presenteras här. Håll utkik!


Vad är Fiskeligan?

Fliseryds SFK anordnar en årlig klubbtävling i specimenfiske med start 2018. Specimenfiske handlar om att fånga så stora fiskar av så många arter som möjligt. Den största laxen ger lika mycket poäng som den största färnan eller sutaren. Att fånga många och ovanliga arter kan därför vara lika poänggivande som att fånga flera stora abborrar eller gäddor. En viktig skillnad från våra andra klubbtävlingar är att denna tävling pågår under hela året. Genom att följa den löpande rapporteringen på klubbens hemsida så kan ni se den aktuella ställningen och bedöma var det finns poäng att hämta.

Att meta i Emån kan ge många arter och därmed poäng i Fiskeligan. Här är en storfiskare med en fin braxen från Gåsgöl.

Förhoppningen från tävlingsledningens sida är vi i denna tävling ska kunna samla alla årets storfångster på ett ställe, öka kunskapen om vilka arter som simmar i klubbens vatten och kunna dela ut pris till klubbens mest mångsidiga och framgångsrika sportfiskare. Med ett av Sveriges artrikaste vattendrag i tävlingen så är möjligheterna till poäng många!

Regler

Anmäl fisk

Aktuell ställning